Μοιραστείτε μαζί μας οποιαδήποτε ανησυχία, σκέψη, απορία, συμβουλή και γενικότερα οτιδήποτε σας απασχολεί και με την συζήτηση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο!

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ο ήλιος καίει και μας κάνει να αναζητούμε όλο και περισσότερο την θάλασσα για δροσιά και διασκέδαση. Αν είστε από αυτούς που γυμνάζονται όλο το χρόνο, μάλλον τα περισσότερα τα ξέρετε. Αν όμως είστε από εκείνους που δεν πρόλαβαν, σηκωθείτε. Στην παραλία δεν κάνει κανείς εξάσκηση μόνο στους μυς του καρπού παίζοντας τάβλι ή στους μασητήριους τρώγοντας ένα παγωτό χωνάκι. Καλές οι ρακέτες αλλά για μπείτε στο νερό. Όχι μόνο για πατητές. Η αντοχή δεν βελτιώνεται με αυτόν τον τρόπο. Ρίξτε μια ματιά πιο κάτω, δείτε τι σας αρέσει και ξεκινήστε. Απόφαση χρειάζεται. Καλή διασκέδαση.
Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα του καλοκαιριού και ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα μας από μικρούς και μεγάλους. Αναφορές για αγώνες κολύμβησης έχουμε από τα αρχαία χρόνια, ενώ το άθλημα συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων το 1896. Διεξήχθη στη θάλασσα ενώ από το 1924 πραγματοποιείται σε πισίνα. Τα στιλ στα οποία αγωνίζονται άνδρες και γυναίκες είναι τέσσερα: ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα. Οι αποστάσεις ποικίλλουν. Ξεκινούν από 50 μέτρα σε όλα τα στιλ και φτάνουν τα 800 μέτρα σε γυναίκες και 1.500 μέτρα στους άνδρες στο ελεύθερο.
Γιατί μας αρέσει
Η κολύμβηση δίνει την αίσθηση της ελευθερίας. Ο άνθρωπος φεύγει από τον φυσικό του χώρο, τη γη, αλλάζει περιβάλλον και προσπαθεί να κινηθεί μιμούμενος τις κινήσεις των ψαριών. Μπορεί να εξερευνήσει ένα νέο συναρπαστικό κόσμο χωρίς ιδιαίτερο κόπο, λόγω της άνωσης που διευκολύνει την επίπλευση.
Τι οφέλη έχουμε
Το κολύμπι γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, καθώς απαιτείται νευρομυϊκός συντονισμός για να επιτευχθεί καλύτερη πλεύση. Περισσότερο γυμνάζονται οι τραπεζοειδείς, οι δελτοειδείς και οι μηριαίοι. Οι κολυμβητές έχουν μεγάλη αντοχή, την οποία καλλιεργούν καθημερινά στην προπόνηση, δύναμη με ασκήσεις στο νερό και στο γυμναστήριο και ευλυγισία για την οποία αφιερώνουν αρκετή ώρα μετά το τέλος της προπόνησης. Γυμνάζονται τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα και χρειάζονται τουλάχιστον μια δεκαετία για να πετύχουν σημαντικές επιδόσεις. Μια ώρα κολύμπι είναι αρκετή για να κάψουμε 300-500 θερμίδες.

Υδατοσφαίρηση

Η υδατοσφαίριση είναι η μοναδική αθλοπαιδιά στο νερό. Αρχικά οι παίκτες βρίσκονταν πάνω σε βάρκες και προσπαθούσαν να σκοράρουν σπρώχνοντας την μπάλα με τα κουπιά! Έγινε το πρώτο ομαδικό άθλημα που συμπεριλήφθηκε σε Ολυμπιακούς αγώνες το 1900 στο Παρίσι. Παίζεται από 7 παίκτες για κάθε ομάδα εκ των οποίων ο ένας είναι τερματοφύλακας. Η διάρκεια του είναι τέσσερις περίοδοι των επτά λεπτών καθαρού χρόνου.
Γιατί μας αρέσει
Γιατί συνδυάζει τη χαρά του νερού με το παιχνίδι. Παίζεται ευχάριστα από άνδρες και γυναίκες. Έχει μεγάλη ποικιλία, συναρπαστικές εναλλαγές φάσεων και δίνει τη δυνατότητα της ικανοποίησης σε όλους, αφού μπορεί ο καθένας να σκοράρει.
Τι οφέλη έχουμε
Η υδατοσφαίριση είναι ιδιαίτερα αγαπητή, αφού όλοι αναγνωρίζουν τη δυσκολία της. Ο αθλητής χρειάζεται μεγάλη αντοχή, δύναμη, ταχύτητα αλλά και οξυδέρκεια και ομαδικό πνεύμα. Γυμνάζει όλους τους μύες του κορμού, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι κοιλιακοί οι οποίοι γυμνάζονται εκτός νερού. Μία ώρα προπόνησης βοηθάει στην απώλεια 400-600 θερμίδων.

21 σχόλια:

  1. Καλορίζικη και @καλοτάξιδη!!!
    Καλή επιτυχίααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!!:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι γλυκιά μου να μετρήσεις γρήγορα τόσους πολλούς αναγνώστες που να μη προλαβαίνεις να τους απαντά και να τους επισκέπτεσαι.Εύχομαι η μπλοκογειτονιά μας να σου αρέσει και να σου δώσει όσα πρόσφερε σε μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως την, είμαι και εγώ σχετικά καινούργια εδώ αλλά θα σου αρέσει πολύ, είναι πολύ όμορφο το μπλογκοσπιτάκι σου, και αρκετά ενημερωτικό, Δανάη χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω, θα τα λέμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τσα!! Γεια σου Δανάη!
    Καλή επιτυχία στο project και με φίλους σαν την Μαρία, την έχεις σίγουρη!!
    Εμένα με περιμένει πολύ γυμναστική πάντως!
    Ξέρεις, βάρη με τα χαλιά, ραχιαίοι και μέσης για να πλυθούν οι κουβέρτες, και άλλα τέτοια χαρωπά!!
    Καλό καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τ καλά σας λόγια !!!!!! εύχομαι ότι καλύτερο γ όλους!!ελπίζω οι συμβούλες μ να βοήθησαν!!!! καλό καλοκαίρι!!!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδες πόσο φιλόξενη είναι η γειτονιά μας γλυκούλα μου; Μακάρι να σε έχουμε κοντά μας συνέχεια, είναι πραγματικά πολύ καλό το μπλογκ σου κι είμαι σίγουρη πως θα πάρεις πολύ καλό βαθμό! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. danai sugxarhthria h douleia sou se auto to blog einai kataplhktikh...elpizw na sunexiseis kai n akolouthisoun kai alles ejisou kales sumboules gia ugeia diatrofh kai omorfia h gia otidhpote allo esu epithumeis:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Danai mu..euxomai na mas voithisei olous to blog su kai na kataferoume estw kai ta misa na kanoume..na paei teleia..polla filia kai kali epituxia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρα πολύ καλή!!! Αιτούμαι άδεια αναδημοσίευσης στο istories.gr

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλοτάξιδο συναδέλφισσα!!! Ελπίζω να μην έχεις την τύχη μου στη δουλειά...αλλά την τύχη μου στη ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς σε βρήκαμε...πολύ μου αρέσει το μπλογκ σου....καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλή δουλειά! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλως σε βρηκα και εγω και καλο μηνα.Καλοριζικη και ευχομαι να γεμισει το ομορφο μπλοκοσπιτο σου με καλους φιλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας ευχαριστω όλους πάρα πολύ αληθεια μέσα από την καρδιά μου για τ καλά σας λόγια και χαίρομαι που βρίσκετε ωραίο το blog μου!!!! ελπίζω να σας φανούνε χρήσιμες οι συμβουλές !!!!! εύχομαι κάθε επιτυχία και σε εσάς και σε ότι κάνετε!!!!!!!!!!!! :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. KAΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑΜΕ!ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΘΗΛΗ!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλώς ήρθες στη μπλογκόσφαιρα!
    Να είναι καλοτάξιδο το blog σου και συ να έχεις υγεία και καλή πρόοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστω πάρα πολύ!!!!!! Κυριε Μανό έχετε την αδεια αναδημοσίευσης οποιασδήποτε ανάρτησης θέλετε!!!!!!!:)))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγω σημερα περασα για να σου ευχηθω καλη εβδομαδα να εχεις απο αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή